به گزارش «تابناک»، سخنرانان اصلی این کنفرانس که بیش از 100 نفر از فعالان اروپایی و گروههای مردمی کشورهای عربی در آن شرکت داشتند، دکتر طارق رمضان و دکتر محمد المفتاح بودند.
دکتر طارق رمضان
بنابر این گزارش، طارق رمضان نوه حسن البنا بنیانگذار اخوان المسلمین، استاد دانشگاه و اسلام شناس سوئیسی است. طارق رمضان در مباحثهها و مناظرات مربوط به اسلام در غرب و جهان نقشی فعال دارد. او در آثارش بر قابلیت و اهمیت تطبیق فرهنگ اسلامی با ارزشهای مدرن تأکید نموده و مشارکت مسلمانان را در جوامع دموکراتیک تشویق میکند.
هفتهنامه «تایم» وی را در سال ???? جزو یکصد تأثیرگذارترین شخصیتهای جهانی شناخته بود.
همچنین دکتر محمد المفتاح از جمله نویسندگان و فعالان تونسی است، وی سابقه مبارزه و زندان طولانی در زمان رژیم بن علی را نیز دارد.
دکتر طارق رمضان با اشاره به تلاش غرب برای کنترل انقلابهای عربی درباره روابط رژیم صهیونیستی با مصر پس از مبارک گفت: نتانیاهو و غرب از مصر مبارک حمایت میکردند و مصر به نوعی شریک بزرگ رژیم صهیونیستی بود که وضعیت غزه یکی از نمونههای آن است، اما به نظر من هماکنون روابط مصر با رژیم صهیونیستی به نوعی در قالب روابط کلیه کشورهای عربی آزاد شده با آن رژیم تعریف میشود.
وی افزود: در واقع رژیم صهیونیستی بزرگترین شریک خود را از دست داده و در حال حاضر به شدت از دمکراسی و آزادی کشورهای عربی ترسان است.
دکتر محمد المفتاح
رمضان ادامه داد: اما بگذارید از بحرین صحبت کنیم، چرا آمریکا از سقوط بشار اسد حمایت میکند، ولی درباره بحرین سکوت کرده است و میگوید اختلاف داخلی شیعه و سنی است؟ غرب باید به این پرسش پاسخ دهد که دمکراسی و آزادی از نظر غرب چیست؟ باید پاسخ دهد چرا از حکومت فاسد مبارک حمایت میکرد؟ حکومتی که 70 درصد از قراردادهای بزرگ آن متعلق به پسر مبارک بود.
وی گفت: این یک پاسخ ساده دارد؛ منافع اقتصادی و امنیت رژیم صهیونیستی. منافع نفتی و اقتصادی غرب در این است که به ظاهر از لیبی حمایت نموده و لشگرکشی نماید ولی وقتی موضوع به بحرین میرسد منافع نفتی آنها در گرو سکوت در برابر این وقایع است.
طارق رمضان در ادامه در پاسخ به این ادعا که اسلام در برابر مردمسالاری قرار دارد، گفت: چرا غرب دمکراسی را برای خود خلاصه کرده است؟ مسلمانان میخواهند حکومت دمکرات بر اساس عقاید خود ایجاد کنند. غرب فریاد میکشد؛ اما باید به آن پاسخ داد: این حکومت خودشان است، چطور تاثیر مسحیت را در قوانین خود نادیده میگیرید؟
وی افزود: مردم کشورهای اسلامی با اسلام زندگی میکنند؛ چرا نباید قوانین اسلامی حاکم باشد؟ چرا غرب در برابر حکومتهای پادشاهی نفتی سکوت میکند، ولی دمکراسی اسلامی را خطر جدی میداند؟ دمکراسی غربی مشکلات و بحرانهای خود را دارد؛ نمونه آن وضعیت هم اکنون ایتالیا است. به نظر من اسلام زمان و مکان ندارد و تا الان هم کارایی خود را حفظ کرده است.
همچنین دکتر مفتاح به بر شماری دلایل انقلاب و دگرگونی سیاسی تونس پرداخته و به دلایلی از جمله وجود محدودیتهای مذهبی و سیاسی، وجود یک طبقه خاص نزدیک به بن علی و فساد اقتصادی خاندان او اشاره نمود.
وی همچنین با تاکید به این موضوع که بن علی یک حکومت پلیسی مورد حمایت امریکا و غرب بوده افزود: قبل از انقلاب بسیاری از کشورهای غربی برای حمایت از شرکتها و منافع اقتصادیشان از دیکتاتوری بن علی حمایت میکردند که حمایت مستقیم سارکوزی از بن علی از آن جمله است. کشورهای غربی میگفتند که تونس یک کشور مدرن با سیستم سیاسی و اقتصادی مدرن است، در حالی که در دوران بن علی سی هزار نفر به دلایل سیاسی در زندانها به سر میبردند.
مفتاح ادامه داد: نمونه دیگر شرکتهای آمریکایی هستند که بسیاری از سیاستمداران آمریکایی در آن شریک هستند که هم سلاح به دیکتاتورها میفروختند و هم از آنها حمایت میکردند.
وی در پایان گفت: همین کشورهای غربی هم اکنون تبلیغ میکنند و دنیا را از روی کار آمدن اسلامگرایان میترسانند؛ در حالی که قبلا از حکومتهای به شدت فاسد حمایت میکردند و حالا هم اگر اسلامگرایان روی کار بیایند، مطمئنا تحریمهای سنگینی علیهشان اعمال خواهند کرد، مانند آنچه با حماس کردند.
قالب وبلاگ : قالب وبلاگ |